De ulike typene lastsikring: Formtilpasning, krafttilpasning og kombinert lastsikring

Overholdelse og implementering av regelverket for sikring av last er avgjørende for sikker transport av gods på veien. I denne artikkelen tar vi en titt på gjeldende lovbestemmelser, typer lastsikring og dagens utprøvde løsninger fra Sortimo.

Lovbestemmelsene om lastsikring fremgår av § 22 i den tyske vegtrafikkforskriften (StVO).
Jamfør med Norsk Lov: https://lovdata.no/dokument/SFO/forskrift/1988-06-30-649 Det er fastsatt at last og tilhørende sikringsinnretninger skal være stuet og sikret slik at de ikke kan skli, falle over eller på annen måte forårsake fare, selv ved nødbremsing eller plutselige unnamanøvrer. Føreren, eieren og avsenderen er alle ansvarlige for at lasten er riktig sikret.

VDI 2700-retningslinjene fra Foreningen av tyske ingeniører fungerer som en teknisk anbefaling og veiledning for ingeniører, kjøretøyprodusenter og logistikkselskaper.

Forskellig typer av lastsikring

Det finnes tre typer lastsikring: Krafttilpasning, formtilpasning og kombinert lastsikring. Kombinert lastsikring er en kombinasjon av krafttilpasning og formtilpasning. Formtilpassnings varianten viser seg å være mer fordelaktig og skiller seg fra krafttilpasningsvarianten i noen henseender. Avgjørelsen om hvilken av de tre lastsikringsmetodene som skal brukes, må imidlertid tas i henhold til situasjon og omstendigheter og type last

Formtilpasset lastsikring

Gods lastes direkte på frontvegg, bakvegg eller sidevegger med så lite mellomrom som mulig. Ved behov brukes surrestropper, spennstenger eller lastsikringsnett til ekstra sikring.

Sikring av last med krafttilpassning

Lasten presses ned mot lasteflaten med surreutstyr, noe som øker friksjonen. Minst to surrestropper er vanligvis nødvendig for å stramme lasten.

Sikring av kombinert last

Hvis det alene ikke er tilstrekkelig med formtilpasset eller kraftmontert lastsikring, er kombinert lastsikring et alternativ. I dette tilfellet blir lasten først sikret på en formtilpasset måte og deretter sikret ved hjelp av krafttilpassede hjelpemidler som lastsikringsnett eller surrestropper.

Hvorfor er lastsikring så viktig?

Riktig lastsikring beskytter ikke bare godset som transporteres, men også kjøretøyet og ivaretar sikkerheten til passasjerene. Risikoen for ulykker og bøter for brudd på loven understreker relevansen av dette temaet. Med ProSafe-produkter gjør Sortimo det mulig å sikre godset ditt trygt og enkelt.

Sortimo lastsikringsutstyr

Surrestropper

Sortimo presenterer surrestropper av høy kvalitet som en uunnværlig del av lastsikringsserien. Disse stroppene er spesielt utviklet for å sikre optimalt feste av last under transport og for å overholde lovbestemmelser. Takket være stabilitet, fleksibilitet og brukervennlighet er Sortimo surrestropper allsidige, tilpasser seg et bredt spekter av last- og kjøretøykrav og minimerer risikoen for ulykker forårsaket av usikret last.

Lastesikringsnett

Sortimo tilbyr allsidige lastsikringsnett. Disse er spesielt utviklet for å sikre trygg transport av gods. De robuste og fleksible nettene er tilgjengelige i forskjellige størrelser, er enkle å håndtere og raske å installere. Takket være robuste materialer og sikre festesystemer, tilbyr de en stabil fiksering av lasten. Lastsikringsnettene overholder ikke bare lovpålagte krav, men minimerer også potensielle farer i trafikken.

Teleskopiske spennstenger

En annen viktig komponent i Sortimos lastsikringsserie er de fleksible teleskopiske spennstengene, som gir en effektiv løsning for sikker festing av stort og uhåndterlig gods. Spennstengene muliggjør tilpasset lastsikring, både vertikalt og horisontalt, avhengig av plasseringen av surreskinnene og festepunktene. En unik funksjon er de integrerte ProClick-grensesnittene, som gjør at ProClick-verktøyveskene kan festes direkte til spennstengene.

 

Alle Sortimo-festepunkter har en tillatt lastekapasitet på 200 daN, og lasten som skal sikres på sidevegger eller skillevegger, kan ha en maksvekt på 150 kg.

Har du spørsmål om produktet ditt?

Ta kontakt med oss ved hjelp av vårt kontaktskjema. Vi kontakter deg så fort som mulig.

Legg inn kommentar

Vennligst fyll ut det obligatoriske feltet.
Vennligst fyll ut det obligatoriske feltet.
Vennligst fyll ut det obligatoriske feltet.

* merkede felter er obligatoriske

Vennligst fyll ut det obligatoriske feltet.

0 kommentarer

  • Det finnes ingen kommentarer ennå, så vær førstemann ut!
    Vi er glade for din tilbakemelding om dette innlegget.